Kildernes Kor fylder 5 år…

Tiden er gået, og den dag i dag tæller koret ca. 42 sangere, fordelt på sopran, alt, tenor og bas. Og repertoiret spænder lige fra traditionel og moderne gospel til ørehængende popsange. Koret mødes fortsat hver onsdag aften kl. 19.00 i Vester Sognehus i Vesterlund, hvor naboer og andre forbipasserende kan risikere at få strofer af vellyd i ørerne.

I anledning af korets 5-års fødselsdag, inviteres nuværende og tidligere “gamle” kormedlemmer til at deltage i fejringen, ved en fællessangs-aften – onsdag den 24. oktober – kl. 19.00 – i Vester Sognehus, Sejrupvej 12 i Vesterlund. Skulle tilslutningen og interessen være overvældende stor, så er der lavet aftale om lån af et større lokale. Tilmelding skal ske til: kilderneskor@gmail.com

Hvordan startede det hele?
For snart 5 år siden, gik en gruppe sangglade og entusiastiske mennesker sammen om at skabe grundlaget for et kor. Og det blev hurtigt klart for dem, at det skulle være et kor fyldt med “sang, glæde, nærvær, varme og fællesskab”.

Og hvis man tænker over de “fem kodeord” – så var valget af et gospel-kor lige til højre-benet.

Koret startede ud med et forholdsvist enkelt program – det skulle være let og ligetil for enhver at synge med – og enhver kunne synge med “sit næb”. Der var ingen krav for optagelse i koret – og alle kunne deltage på lige fod.

Kildernes (Gospel)Kor startede op onsdag den 23. oktober 2013 – og til første øve-aften mødte der 12 personer op i biblioteket på Øster Nykirke Skole i Vonge – 12 personer, som alle havde ildsjæl og gå-på-mod – og alle besad de lysten til at skabe noget sammen.

Efter kort tid var interessen for deltagelse i koret så stor, at der måtte findes et større øvelokale, og valget faldt på Vester Sognehus i Vesterlund, hvor der også var mulighed for at lave kaffe og te til pausen. En stor del af en øve-aften, er netop pausen – hvor der nydes medbragt kage og hvor snakken kan gå om løst og fast.

Navnet ”Kildernes Kor” refererer til korets geografiske placering, i nærheden af Gudenåens og Skjernåens udspring. Koret er sammensat af meget forskellige mennesker – unge og gamle, mænd og kvinder, ekstroverte og introverte, skraldgrinende og alvorlige, engagerede og fjollede… alt i alt – et fællesskab der kan rumme alle, lige meget hvem de er – og hvor rummelighed og inklusion er vigtige kodeord for fællesskabet.
Der er altid en hjælpende hånd, et knus, et forstående øre, hvis der er problemer på hjemmefronten eller på arbejdet. Korets medlemmer bryder sig om hinanden – vi tænker på andre end sig selv – og
sjælen i koret kan mærkes af alle der kommer i vores nærhed. Vi ”vil” hinanden…

Når vi samles hver onsdag til øveaften – så glemmes verdens problemer for en stund, og al fokus rettes på at synge.

Hvorfor synger vi?
“Fordi vi mener, at vi har noget at dele med andre – ikke kun hver onsdag når glæden ved sangen og musikken deles – men også når vi tager ud og giver koncert. Glæden i publikums øjne, lever vi som kor højt på i flere uger efter en koncert. Når vi kan se, at dem der lytter til os, får en positiv oplevelse, og når de engageret begynder at klappe med eller vippe med foden, så er vores mission fuldført…” siger korets leder Lars Hindborg Skovgaard.

Korets formand, Joan Brix Rasmussen supplerer: “Vores mission er fortsat, at skabe glæde og smil på folks læber – og i sidste ende er det faktisk hjælp til selvhjælp! Det giver et følelsesmæssigt overskud, i en tid hvor mange har nok i sig selv. Her ligger det som en naturlig del af korets DNA at give og yde – og samtidig glædes ved at nyde samværet i fællesskab.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *